Kütahya Haber
HV
19 MART Salı 09:37

İYİ Parti’ye Saldırı Yok!

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına isabet eden kurşunun parti binasına doğru kaçan hırsızları yakalamak isteyen özel güvenlik görevlisi tarafından sıkıldığı ortaya çıktı.

Özel Haber
Giriş Tarihi : 31-03-2023 20:48
İYİ Parti’ye Saldırı Yok!

Zeytinburnu'ndaki İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına isabet eden kurşunla ilgili devam eden soruşturma sonucunda bölgede yaşanan hırsızlık sebebiyle bir güvenlik görevlisinin rastgele ateş açması sonucu isabet ettiği belirlendi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, failin yakalandığını bildirdi.

KURŞUNUN GELDİĞİ YÖN BELİRLENDİ

İstanbul Emniyeti Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü Polisleri'nin merminin isabet ettiği camda yaptıkları lazerli yön tespiti incelemeleriyle birlikte ilk olarak kurşunun geldiği yön belirlendi. Atış yönünün tespitinin ardından incelemeleri Asayiş Şube Müdürlüğü sürdürdü.

İNŞAAT BEKÇİSİ RASTGELE ATEŞ AÇMIŞ

Bölgedeki güvenlik kameraları toplandı ve başlatılan titiz bir çalışmayla ateş eden kişiye ulaşıldı. İstanbul Emniyeti, olaydan hemen önce İYİ Parti Binası'na yakın noktada bulunan bir inşaatta hırsızlık teşebbüsü olayının gerçekleştiğini tespit etti.

Polisin tespitlerine göre; inşaatın bekçisi Melikşah E. hırsızlığa teşebbüs eden ve fark edilmeleri üzerine İYİ Parti Binası'nın istikametine doğru kaçan hırsızları yakalayabilmek için rastgele ateş açtı. İddialara göre o kurşun da İYİ Parti Binası'nın camına isabet etti.

GÖREVLİ GÖZALTINA ALINDI

Özel Güvenlik Görevlisi Melikşah E., olayda kullandığı bulundurma ruhsatlı silahıyla birlikte gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına yapılan saldırının failinin yakalandığını açıkladı.

Bakan Soylu açıklamasında; "Türk Polisi yakalar. İYİ Parti İl Başkanlığına isabet eden saldırı ile ilgili fail yakalandı. Sorumlu mevkidekilerin suçlamalarda bulunurken dikkatli olmaları gerekir. Bizim görevimiz yakalamak. Devletinize ve Polisinize itimat ediniz. Mahcup olursunuz." dedi.

AdminAdmin

YORUMLAR