Kütahya Haber
HV
19 MART Salı 09:24

İtirazları YSK Reddetti

YSK Başkanı Yener, Kılıçdaroğlu, İnce ve Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylıklarına yönelik itirazların oy birliğiyle reddedildiğini bildirdi.

Özel Haber
Giriş Tarihi : 30-03-2023 20:40
İtirazları YSK Reddetti

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, Kurulun 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Yener, Millet Partisi'nin, altılı masa tarafından "Millet İttifakı" isminin kullanılmaması yönünde yaptığı itiraz başvurusunun oy çokluğuyla reddedildiğini söyledi.

YSK'nin seçim takvimi kapsamında ilan edilen geçici cumhurbaşkanı adayları listesine yapılan itirazlara değinen Yener, Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve İnce'nin adaylıklarına yönelik YSK'ye itiraz başvurusu yapıldığını hatırlattı.

Kurulun bu başvuruları sonuçlandırdığını dile getiren Yener, şöyle devam etti:

"Kurulumuz, her 3 adaya yönelik olarak yapılan itirazları değerlendirmiş ve yapılan değerlendirme sonucunda, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 77, 101, 106 ve 116'ncı maddeleri ve 6271 sayılı Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu'nun 3, 6, 8 ve 8/a maddeleri birlikte değerlendirilmiş ve yapılan değerlendirmeler sonucunda, oy birliğiyle her 3 aday yönünden; alfabetik olarak tekrarlıyorum Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Sayın Muharrem İnce ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylıklarına yönelik itirazların reddine karar verilmiştir. Alfabetik olarak Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Sayın Muharrem İnce, Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Sinan Oğan'ın kesin aday listesinde bulunduklarına karar verilmiş olup karar ilan edilmek üzere bugün Resmi Gazete'ye gönderilecektir. Cumartesi günü saat 14.00 itibarıyla da cumhurbaşkanı adaylarının birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için kura çekimi yapılacaktır."

YSK Başkanı Yener, Kurulun bugün seçimlerin yenilenmesi kararının usulüne uygun olmadığı itirazı ve bu kararın iptali istemini de görüştüğünü, bu başvurunun da reddine karar verildiğini söyledi.

AdminAdmin

YORUMLAR