Kütahya Haber
HV
28 MART Perşembe 18:32

Tuzla Belediyesi’nden amatör spora 2,3 milyonluk katkı

Tuzla Belediyesi, ilçedeki amatör spor kulüplerine ve başarılı sporculara toplam 2,3 milyon TL’lik destek sağladı. Bu destek, 14 farklı branşta 13 bin 900 sporcuya ulaştı

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-02-2024 11:24
Tuzla Belediyesi’nden amatör spora 2,3 milyonluk katkı

Tuzla Belediyesi, ilçedeki amatör spor kulüplerine ve başarılı sporculara toplam 2,3 milyon TL’lik destek sağladı. Bu destek, 14 farklı branşta 13 bin 900 sporcuya ulaştı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Sevgili gençler bizim için kıymetlisiniz. Biz Gençlik Eşittir Gelecek derken sözle söylemiyoruz, özle söylüyoruz. 5-10 yıl sonra sizler Tuzla’yı, İstanbul'u, Türkiye'yi yöneteceksiniz. Biz, desteklerimizin geleceğe yatırım olduğunu biliyor, sizler de bunun hakkını veriyorsunuz” dedi.

Tuzla Belediyesi, ilçedeki spor faaliyetlerini desteklemeye devam ediyor. Bu kapsamda Amatör Spor Kulüplerine Destek ve Başarılı Sporculara Ödül Töreni düzenlendi. Programa, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Çangır, amatör spor kulüpleri ve sporcular katıldı.

“GENÇLERE YATIRIM GELECEĞE YATIRIMDIR”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, törende yaptığı konuşmada, “Biz Gençlik Eşittir Gelecek derken sözle söylemiyoruz, özle söylüyoruz. 5-10 yıl sonra sizler Tuzla’yı, İstanbul’u, Türkiye’yi yöneteceksiniz. Bugün açtığımız spor kompleksini, açacağımız veya bugüne kadar açtıklarımızın hepsini gençlere yatırımın geleceğe yatırım olduğunu bilerek yapıyoruz. Sizler de bunun hakkını veriyorsunuz” dedi.

“BAŞKALARININ AYAKKABILARIYLA ÇOK ANTRENMAN YAPTIK”

Törende, başarılı sporculara ödülleri takdim edildi. 2023 kick boks dünya şampiyonu Emre Karaca, Tuzla Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Böyle yardımlar yapıldığını, spora ve sporcuya destek verildiğini görünce inanılmaz seviniyor ve gururlanıyorum. Çünkü biz bu işin yokluk tarafını da gördük. Başkalarının ayakkabılarıyla da çok antrenman yaptık. Ama çok şükür şimdi Avrupa şampiyonu ve Dünya şampiyonu olduk. Küçük yaşlardan beri bunun mücadelesini verdik.” dedi.

Tuzla Belediyesi’nin amatör spor kulüplerine ve sporculara sağladığı destek ve yardım miktarları şöyle:

Amatör spor kulüpleri nakdi yardım: 762.000 TL

Amatör spor kulüpleri malzeme yardımı: 445.900 TL

Başarılı sporculara ve antrenörlere nakdi yardım: 834.500 TL

Tuzla Belediyesi Engelliler Spor Kulübü: 300.000 TL

 

Toplam yardım: 2.342.400 TL

 

AdminAdmin

YORUMLAR