Kütahya Haber
HV
29 MART Cuma 02:42

LGS sınav tarihi belli oldu

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, LGS merkezî sınavının tarihinin 2 Haziran 2024 olarak belirlendiğini açıkladı.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 02-11-2023 11:49
LGS sınav tarihi belli oldu

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, LGS merkezî sınavının tarihinin 2 Haziran 2024 olarak belirlendiğini açıkladı.

- LGS merkezî sınav takvimine ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Yusuf Tekin, 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınavının 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacağını söyledi.

Çocukların, 2023-2024 eğitim öğretim yılını 14 Haziran'da karnelerini alarak tamamlayacaklarını belirten Tekin, 15 Haziran Cumartesi gününün ise Kurban Bayramı arifesi olduğunu söyledi.

Bu doğrultuda 2024'te yapacakları LGS kapsamındaki merkezî sınav tarihinin 2 Haziran Pazar olarak belirlendiğini bildiren Tekin, şunları kaydetti:

"Bu kararımızla, öğrencilerimizin sınava bayram öncesinde girmelerini daha da önemlisi öğrenci ve velilerimizin hem bayram hazırlıklarını hem de yaz tatili planlamalarını yaparken zihnen daha rahat olmalarını istedik. 2 Haziran'da yapılacak LGS sınavının soru sayısı ve soru şekliyle ilgili bir değişiklik olmayacağının bilinmesini isterim. Ayrıca tüm sorular sınav takvimine uygun olacak şekilde, sekizinci sınıf öğretim programlarında yer alan konu ve kazanımlar esas alınarak hazırlanacaktır."

Millî Eğitim Bakanı Tekin, sınav takvimi ve süreçle ilgili çalışma ve duyuruları yeri geldikçe paylaşmaya devam edeceklerini bildirdi.

 

AdminAdmin

YORUMLAR