Kütahya Haber
HV
29 MART Cuma 00:09

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum Başakşehir Spor Kulübü Ziyareti

 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü’ne ziyarette bulundu. Kurum’u Kulüp Başkanı Göksel Gümüşdağ karşıladı.

SİYASET
Giriş Tarihi : 06-02-2024 09:01
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum Başakşehir Spor Kulübü Ziyareti

 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü’ne ziyarette bulundu. Kurum’u Kulüp Başkanı Göksel Gümüşdağ karşıladı.

 2014 yılında kurulan kulübün başarılarına değinen Murat Kurum, “Başakşehir Futbol Kulübü denilince aklımıza ülkemizin süper lig şampiyonu olan 6 takımdan birisi olması gelir. Spor alanında, özellikle futbolda ülkemizi, milletimizi onurlandırmaya devam etmektedir. Bizler de her daim Başakşehir gibi, ülkemize değer katan spor kulüplerimizin yanında olduk, olmaya devam ediyoruz.” dedi.

“Kulüplerimizin gücüne güç katmanın derdinde olacağız”

 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olduğu dönemde TOKİ Başkanlığı ile ülkenin dört bir yanına UEFA standartlarında 19 dev stadyum ve sayısız tesis inşa ettiklerinin altını çizen Kurum, “Futbol kulüplerimizin mali yüklerini azaltmak, hem takımlarımızın marka değerini arttırmak hem de Türk sporuna destek olmak için çalışacağız.” diyerek sözlerine devam etti.

 

“1 milyon metrekarelik alanı spor şehri, olimpiyat şehri yapmak için İstanbul’umuza kazandıracağız.”

 Başakşehir’in bir olimpiyat şehri olarak tasarlandığını belirten Kurum, “Hemen yanımızda Olimpiyat Stadyumu var. Orda yaklaşık 1 milyon metrekarelik bir alan söz konusu. Bu alanın kamulaştırma süreçleri devam ediyor. Başakşehir Belediyesi yükümlülüğündeki bu kamulaştırma süreci de bitmek üzere. Bu alanı spor şehri, olimpiyat şehri yapmak için Başakşehir'imize, İstanbul’umuza kazandıracağız.” dedi.

 1 milyon metrekarelik bu alanda futboldan basketbola, tenisten yüzmeye kadar her branşın antrenman yapabileceği sahaların olacağını belirten Kurum, “Gençlerimiz mahalle ölçeğindeki çalışmalarını bu antrenman sahalarında çok daha yukarılara taşıyabilecekler. Büyükşehir Belediyesi olarak bu projeyi gerçekleştirmek adına her türlü desteği vereceğiz ve inşallah bu 1 milyon metrekarelik alan İstanbul’a en güzel haliyle armağan edilecektir.” dedi.

 

“Mahalle bahçelerine kurulacak spor alanları ile amatör spor kulüplerini destekleyeceğiz”

 Mahalle bahçelerine yapılacak spor alanlarında amatör spor kulüplerinin destekleneceğini ifade eden Kurum, “Amatör spor kulüplerine ekipman desteği, malzeme desteği sağlayacağız. Amatör spor kulüplerimizi yalnız bırakmayacağız. İstiyoruz ki mahalledeki bir gencimizin elinden tutalım. Yeni Cengizler, yeni Mahmutlar yetişsin.” diyerek sözlerine devam etti. Başakşehir gibi yeni kurulmuş ama başarılara imza atmış kulüplerin sayısını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

 

“Manchester City’nin, Barcelona’nın, Real Madrid’in, Arsenal’in genç takımları ile turnuvalar düzenleyeceğiz”

 İstanbul Cup turnuvası ile uluslararası organizasyonların düzenleneceğini ifade eden Kurum, “Bilhassa u 17, u 18, u 19 takımlarımızla uluslararası organizasyonlar yapacağız. Manchester City’nin, Barcelona’nın, Real Madrid’in, Arsenal’in genç takımları gelecek. İlk önce küçük turnuvalarla başlayıp, finalini büyük bir stadyumda yapacağız. Böylelikle geleceğimizin teminatı gençlerimize bu projeyi kazandırmış olacağız. İstanbul'umuzu sporun başkenti yapmak, olimpiyat şehri yapmak için bu organizasyonların sayısını arttıracağız. İstanbul'da her yıl her yıl istisnasız uluslararası turnuvalar düzenlenecek.” dedi.

 Kurum, “İstiyoruz ki İstanbul'un gençleri, kadınları sporla iç içe olsunlar. Sporun birleştirici, kardeşlik, dostluk ruhunu İstanbul'un 964 mahallesine yaymak içinde tüm enerjimizi, tüm motivasyonumuzu vereceğiz.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

 

“İnşallah İstanbul muradına erer”

 Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ ise konuşmasında ziyaretlerinden ötürü Murat Kurum’a teşekkür etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanvekilliği yaptığı dönemde Murat Kurum ile birlikte çalıştığını ifade eden Gümüşdağ, “Emlak Konut Müdürlüğü döneminde büyük projelere imza atmış birisidir. İstanbul’u çok iyi tanır. Sadece İstanbul’a yaptığı hizmetlerin yanında tüm Türkiye’ye hizmet etme şansı oldu. Ben kendisini geçmişten beri tanıyorum. Birikimini, deneyimini, tecrübesini ve İstanbul hafızasını çok iyi biliyorum. Kendisine bu adaylık sürecinde başarılar diliyorum. İnşallah İstanbul muradına erer.” dedi.

AdminAdmin

YORUMLAR