Kütahya Haber
HV
19 MART Salı 06:35

ESENLER TEK YÜREK OLDU

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-02-2023 05:37   Güncelleme : 08-02-2023 05:37
ESENLER TEK YÜREK OLDU

ESENLER DEPREM YARDIM KAMPANYASI (3)

Esenler, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve Gaziantep, Hatay, Adana, Osmaniye, Diyarbakır, Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa ve Kilis başta olmak üzere pek çok ilde şiddetli olarak hissedilen deprem sonrasında tüm kurum ve kuruluşlarıyla birlikte seferberlik ilan etti. Esenler Belediyesi, Esenler Kaymakamlığı, Esenler Müftülüğü, ilçede yer alan sivil toplum kuruluşları ve Esenlerli vatandaşlar tek yürek oldu. Esenler’de hizmet veren çeşitli sivil toplum kuruluşları, yöresel dernekler ile birlikte tekstil atölyeleri de Esenler Belediyesi’nin kampanyasına yoğun destek veriyor. Merkezi Esenler’de bulunan Radyo 2000 de yayınları ile kampanyada üzerine düşeni yerinde getirdi. Toplanan yardım malzemeleri yine el birliğiyle tırlara yüklendi. Yardımlar hız kesmeden sürerken, gönüllü vatandaşlar gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyor.

Şimdiye kadar Esenler’den 2 TIR gıda, 2 TIR ısıtıcı, uyku seti, çocuk bezi ve temizlik malzemesi, 1 TIR battaniye, 1 tır su gönderildi. Toplanan diğer malzemeler de periyodik olarak deprem bölgesine gönderilmeye devam edecek. Aynı zamanda  tam donanımlı bir arama kurtarma aracı, 1 adet mobil aşevi, birer adet servis minibüsü, kamyonet ve kamyon, 3 ekskavatör, 3 kazıyıcı ve yükleyici loder, 2 vinç, 3 binek aracı yardım bölgesine gönderildi.

Esenlerli vatandaşlar bir taraftan deprem bölgesine ihtiyaç malzemesi göndermek için sefber olurken bir taraftan da Kızalay’ın Dörtyol Meydanı’nda bulunan kan alma ünitesi önünde kuyruk oluşturdu. “Bugün değilse ne zaman?” diyerek yardım kampanyasına katılan ve kan vermeye koşan vatandaşlar bir kez daha birlik ve beraberliğin en güzel örneğini sundular.

Diğer yandan Esenler Belediyesi’nin arama-kurtarma ekibi ESKAT, AFAD’ın koordinasyonunda deprem bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor. 30 kişilik ekip, Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde arama – kurtarma çalışmalarına yardımcı oluyor. ESKAT diğer ekiplerle birlikte koordineli olarak öncelikle yıkılan binaların altında kalan vatandaşları kurtarmaya çalışıyor.

Esenler Belediye Meclisi’nde dört parti ortak bir bildiriyle Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde yaşanan depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için baş sağlığı diledi.

AK Parti Esenler Meclis Üyesi Musa Ada’nın okuduğu ortak bildiride şu ifadelere yer verildi:

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7,7 büyüklüğünde başlayan ve daha sonra yine aynı bölgede  7,6 ve artçılarla birlikte art arda meydana gelen depremlerle sarsıldık. Kahramanmaraş, Malatya, Hatay, Diyarbakır, Kilis, Adana, Adıyaman, Osmaniye ve Şanlıurfa başta olmak üzere pek çok şehri etkileyen afet, Suriye ve Ürdün’de dahi hissedildi. Çok sayıda ve yüksek şiddette artçı sarsıntılar devam ediyor.

AFAD ve Kızılay başta olmak üzere devletin tüm kurumları, yardım kuruluşları bölgede. Yine AFAD koordinasyonunda, tüm Türkiye’den arama ve kurtarma ekipleri deprem fırtınasının yaşandığı şehirlerde çalışmalara katılıyor. Bilim insanlarının beklediği bir olaydı ve Türkiye’de 1903’ten bu yana meydana gelen şiddeti en yüksek 5. deprem oldu.

Kışın en sert zamanında onlarca şehrimizdeki insanımız depremle sokaklara döküldü, biz de onlarla birlikte sarsıldık. Vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara ve bölgedeki her bir kardeşimize acil şifalar, sağlık, afiyet, kolaylıklar diliyor ve büyük geçmiş olsun dileklerimizi gönderiyoruz. Gönüllerimiz ve dualarımız onlarla birlikte.

Ülkemiz, zaman zaman böyle zor dönemlerden geçiyor, deprem gibi felaketlerle karşı karşıya kalıyor. Çünkü coğrafyamızın böyle bir kaderi var. Bu kaderin içinde ona hazırlıklı yakalanmak ise bizim yönetim olarak ve tek tek her birimizin sorumluluğu. Bunun için kentsel dönüşüm çalışmalarımızı hızla devam ettirmeliyiz.

Yine böyle büyük felaketlerin yaşandığı zamanlarda tek yürek olmak da çok önemli. Böylesine büyük afetlerde kenetlenmeyi başarabilen, basiretli ve asil bir milletiz. İnancımız o ki, aynı kardeşlik duygularımızla depremzedelerimizin yaralarını, Tüm Türkiye hep birlikte saracağız.

Esenler Belediyesi olarak biz de 30 kişilik ESKAT ekibimiz tam teçhizatlı şekilde deprem bölgesine ulaştı. Yine; tam donanımlı arama kurtarma aracımız, seyyar mutfağımız, ısıtıcılar ve battaniyelerle birlikte deprem bölgesine ulaştırılmak üzere TIR’larla yola çıkardık. Mont, kaban, bot, bere, atkı, eldiven, çorap, soba ve bebek bezi gibi diğer ihtiyaç maddeleri ile birlikte, pirinç, makarna, margarin, su, mama gibi gıda maddelerinden oluşan yardım TIR’ları da aralıklarla bölgeye gönderiliyor. Yardım kampanyasında toplanan malzemeler periyodik olarak TIR’larla yardım bölgesine gönderilecek.

Allah’ın yardımı ve kardeşliğimizle bu zor günlerin üstesinden hep birlikte geleceğiz. Yaşadığımız bu felaketi inşallah hep birlikte en kısa sürede ve en az hasarla atlatmayı temenni ediyor, çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hep birlikte inşallah bu afetinden de üzerinden geleceğiz. Bu vesile ile hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun…

#ozelhaber

Medektif

AdminAdmin

YORUMLAR