Kütahya Haber
HV
28 MART Perşembe 21:20

Avrupa'dan Ukrayna'ya Destek

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, son 3 günde İtalya, Almanya, Fransa ve İngiltere’ye peş peşe gerçekleştirdiği ziyaretlerin sonuçlarını değerlendirdi.

Özel Haber
Giriş Tarihi : 15-05-2023 22:13
Avrupa'dan Ukrayna'ya Destek

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, son yurt dışı ziyaretleri sırasında yaptığı tüm görüşmelerde ülkesinin barış formülünün tartışıldığını belirterek, “Şimdi, ortaklar arasında barış formülümüzü takip etme konusunda daha fazla isteklilik var.” ifadesini kullandı.

Ülkesine yeni savunma yardım paketleriyle döndüğünü kaydeden Zelenskiy, paketlerin cephe için daha fazla yeni ve güçlü silahlar içerdiğini ifade etti.

Zelenskiy, ziyaretleri sırasında yaptığı tüm görüşmelerde Ukrayna’nın "barış formülünün" tartışıldığını aktararak, “Şimdi, ortaklar arasında barış formülümüzü takip etme konusunda daha fazla isteklilik var.” görüşünü paylaştı.

Ukrayna’nın Avrupa Birliği'ne katılımı için desteğin arttığına dikkati çeken Zelenskiy, “Ukrayna’nın NATO üyeliğinin kaçınılmaz olduğu konusunda daha fazla anlayış var.” değerlendirmesinde bulundu.

Zelenskiy, zafere yakınlaşmayı başardıklarını kaydetti.

AdminAdmin

YORUMLAR